ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέο ρεκόρ για τις εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας

16:27 - 21 Ιαν 2019 | Εμπορεύματα
Nέο ρεκόρ για τις εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας
Οι εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας άγγιξαν νέο ρεκόρ το 2018, ξεπερνώντας τη συνολική αύξηση του 2017 που έφτασε το 20,9%.

Η μεγάλη ζήτηση για κινεζικό αλουμίνιο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη RUSAL που δημιούργησε προβλήματα στην προσφορά του ελαφρού μετάλλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσαν οι τοπικές τελωνειακές αρχές, οι μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου της Κίνας εξήγαγαν 5,8 εκατ. τόνους ακατέργαστου αλουμινίου μέσα στο 2018. Το παραπάνω συνέβη παρά τη εισαγωγή δασμού 10% στις εισαγωγές από τον πρόεδρο Τραμπ όσον αφορά στις ΗΠΑ.

Παρότι οι δασμοί Τραμπ όντως έκαναν αρχικά τη ζωή δύσκολη για τις κινεζικές μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου, ήρθαν στη συνέχει οι κυρώσεις προς την RUSAL και ισοσκέλισαν την κατάσταση.

Τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους, οι εξαγωγές του ασιατικού γίγαντα κατέγραψαν μείωση 0,6% στους 527 χιλ. τόνους ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυξημένες κατά 19,8% σε σύγκριση με το 2017.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι κινεζικές εξαγωγές έφτασαν τους 530 χιλ. τόνους σημειώνοντας το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ τους χάρη στην αύξηση των φοροαπαλλαγών που έφτασε το 16%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μηνιαίες εξαγωγές αλουμινίου της Κίνας από το καλοκαίρι και μετά ξεπέρασαν το όριο των 500 χιλ. τόνων στους 6 από τους 7 υπολειπόμενους μήνες μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.