ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος 3,5% για τον χρυσό σε εβδομαδιαία βάση

22:36 - 09 Αυγ 2019 | Εμπορεύματα
Άνοδος 3,5% για τον χρυσό σε εβδομαδιαία βάση
Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων ανά ουγγιά έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με μικρές απώλειες, αλλά και ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου παράδοσης Δεκεμβρίου στο Comex υποχώρησε 1 δολάριο χαμηλότερα ή 0,1% και έκλεισε στα 1.508,50 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,5%, που είναι η υψηλότερη επίδοση από την 21η Ιουνίου οπότε είχε καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη 4,14%.

Η αυξημένη ένταση στην εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας τροφοδότησε το ράλι του χρυσού αυτή την εβδομάδα, ενώ παράλληλα ενέτεινε τους φόβους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κόντρα των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιπλέον, η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αυτήν την εβδομάδα έδωσε ώθηση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, αλλά και η πρόσφατη πολιτική κρίση στην Ιταλία, που ενίσχυσαν τη στροφή των επενδυτών σε πιο ασφαλή assets, όπως είναι ο χρυσός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.