ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άλμα» στο πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

08:32 - 16 Σεπ 2019 | Εμπορεύματα
«Άλμα» στο πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία
«Εκτοξεύτηκε» η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της επίθεσης με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το Σάββατο. Ειδικότερα, drones έπληξαν δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις, οι οποίες εκτιμάται ότι έθεσαν εκτός παραγωγής 5,7 εκατομμύρια βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή του βασιλείου, ποσότητα που ισούται με το 5% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύεται κατά 9,34% στα 59,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 10,79% στα 66,69 δολάρια το βαρέλι.

Σε ανοδική τροχιά και ο χρυσός, ο οποίος κερδίζει κατά 0,64% στα 1.508,85 δολάρια ανά ουγγιά, ο άργυρος σημειώνει κέρδη κατά 1,94% στα 17,910 δολάρια ο μετρικός τόνος, ενώ ο χαλκός διολισθαίνει κατά 1,07% στα 2,673 δολάρια ο μετρικός τόνος.

«Κανονικά οι εξαγωγές αργού»

Οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα συνεχιστούν κανονικά αυτήν την εβδομάδα, καθώς το βασίλειο θα αντλήσει από τα τεράστια αποθέματά που διαθέτει για να καλύψει τη ζήτηση, ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή είπε ότι είναι ακόμη ασαφές για πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η διακοπή, σημειώνοντας μόνο ότι οι ζημιές είναι «μεγάλες» και δεν είναι εφικτό να αποκατασταθούν μέσα σε μια νύχτα.

Ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα Wall Street Journal είπε ωστόσο ότι το ένα τρίτο της παραγωγής θα αποκατασταθεί μέχρι την Δευτέρα. «Διασφαλίζουμε ότι δεν θα παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά, μέχρι να επανέλθουμε πλήρως», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 16 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.