ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Προβλέπει πλεόνασμα στην παραγωγή πετρελαίου λόγω κοροναϊού

17:27 - 03 Φεβ 2020 | Εμπορεύματα
Fitch: Προβλέπει πλεόνασμα στην παραγωγή πετρελαίου λόγω κοροναϊού
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings εκτιμά σε έκθεσή του ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού μπορεί να περιορίσει την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου και να οδηγήσει σε πλεόνασμα παραγωγής έναντι της ζήτησης, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, η Fitch επισημαίνει ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρίσκονται υπό διαρκή πίεση το τελευταίο διάστημα, με το μπρεντ από τις παρυφές των 70 δολαρίων να βρίσκεται στα 56 δολάρια το βαρέλι στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, όπως σημειώνει, σε περίπτωση ουσιαστικά χαμηλότερων τιμών θα είναι μεγαλύτερη πρόκληση για επιχειρήσεις του κλάδου με αξιολόγηση στην κατηγορία «Β» να βγουν στις διεθνείς αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει η Fitch, κρίσιμο είναι το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί ώστε οι μεταφορές και βιομηχανία στην Κίνα να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η χώρα καλύπτει το 15% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Η ανάλυση της Fitch έρχεται μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία πιέζει για δραστική βραχυπρόθεσμη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.