ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ: Εκ νέου περικοπή των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου

15:39 - 12 Φεβ 2020 | Εμπορεύματα
ΟΠΕΚ: Εκ νέου περικοπή των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2020, για έκτη φορά μέσα σε εννέα μήνες.

Σύμφωνα με το μηνιαίο του report, ο ΟΠΕΚ περιέκοψε τις εκτιμήσεις του αυτή τη φορά κατά 230.000 βαρέλια στα 0,99 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ υποβάθμισε και τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως στο 3% το 2020. Βασική αιτία της νέας περικοπής είναι ο κοροναϊός.

«Το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2020, είναι ο μεγάλος παράγοντας πίσω από την πτωτική αναθεώρηση», αναφέρει ο ΟΠΕΚ σε σχέση με την μείωση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση.

Ακόμη προσθέτει ότι «η επίδραση του κοροναϊού, σε συνδυασμό με την αποδυναμωμένη οικονομία σε ευρωζώνη και Ινδία» βρίσκονται πίσω από τη μείωση της πρόβλεψής της για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το report έρχεται καθώς έχει ήδη σημειωθεί πτώση σχεδόν 17% στις πετρελαϊκές τιμές με το κλείσιμο των συνόρων, τις ακυρώσεις πτήσεων και την καραντίνα σε εκατομμύρια, καθώς ο ιός έχει οδηγήσει στον αποκλεισμό μεγάλου μέρους της Κίνας.

Στο πλαίσιο, αυτό το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 2,30% στα 51,08 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ καταγράφει «άλμα» 2,72% στα 55,48 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρά κέρδη για πετρέλαιο-Ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης από Κίνα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.