ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλησίον των $1600 ανά ουγγιά κινείται ο χρυσός

15:25 - 18 Φεβ 2020 | Εμπορεύματα
Πλησίον των $1600 ανά ουγγιά κινείται ο χρυσός
Σε υψηλά επταετίας κινείται η τιμή του χρυσού στη συνεδρίαση της Τρίτης, με την εξάπλωση του κοροναϊού να παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε οι επενδυτές να επιλέγουν το ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου.

Οι οίκοι αξιολόγησης βλέπουν περαιτέρω αύξηση της τιμής του χρυσού, κυρίως λόγω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, πολιτικής που δεν αναμένεται να αλλάξει λόγω της απειλής του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,27% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.590,75 δολάρια ανά ουγγιά.

Πάνω από τα 400 η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας

Την ανοδική κίνηση του χρυσού δείχνει να ακολουθεί και η τιμή της χρυσής λίρας, όμως η τεράστια διαφορά στην τιμή μεταξύ αγοράς και πώλησης που προκύπτει από τα δελτία τιμών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) αποτρέπει κάθε επενδυτική σκέψη, για όσους θα ήθελαν να πάρουν θέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, στη φυσική του μορφή.

Σύμφωνα με το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων και το δελτίο τιμών της 18/2/2020, η τιμή στην οποία αγοράζει η TτΕ τη χρυσή λίρα, είναι 333 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης για τις ίδιες λίρες είναι 401,6 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.