ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξέσπασμα του χρυσού μετά την απόφαση της Fed

09:16 - 04 Μαρ 2020 | Εμπορεύματα
Ανοδικό ξέσπασμα του χρυσού μετά την απόφαση της Fed
Άλμα άνω του 3% κατέγραψε η τιμή του χρυσού στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2019.

Ειδικότερα, ο χρυσός έκλεισε με κέρδη 3,1% και η τιμή του διαμορφώθηκε στα 1.644 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 20 Ιουνίου του 2019.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed), γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες στις διεθνείς αγορές, οδήγησε τη Wall Street σε ισχυρές απώλειες και ώθησε τους επενδυτές προς το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού.

Πιο συγκεκριμένα, η Fed ανακοίνωσε την Τρίτη πως μειώνει κατά 0,5% τα βασικά επιτόκια της, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία εξαιτίας του κορονοϊού. Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, η Fed τονίζει πως ο Covid-19 θέτει ενδεχόμενους κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ξεκίνησε με απώλειες τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς υποχωρεί κατά 0,61% και διαμορφώνεται στα 1.634,45 δολάρια ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.