ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ: Πιέζει για μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου- «Εμπόδιο» η Μόσχα

22:31 - 04 Μαρ 2020 | Εμπορεύματα
ΟΠΕΚ: Πιέζει για μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου- «Εμπόδιο» η Μόσχα
Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ πασχίζουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση της Ρωσίας στην πρόταση για στήριξη των τιμών με νέες μειώσεις στην παραγωγή.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν απωλέσει περίπου το 1/5 της αξίας τους από τις αρχές του έτους, καθώς η επιδημία του κορονοϊού «φρενάρει» τη ζήτηση.

Στη συνάντηση των αξιωματούχων στη Βιέννη, η Ρωσία φέρεται να πρότεινε τη διατήρηση των υφιστάμενων ποσοστώσεων έως το δεύτερο τρίμηνο και να μην συμφωνεί με την πρόταση του Ριάντ για πρόσθετη μείωση της προσφοράς από τη συμμαχία ΟΠΕΚ+, όπως ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο Reuters.

Από την άλλη, η Σαουδική Αραβία ζητά νέες μειώσεις κατά 1 με 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως για το δεύτερο τρίμηνο, διατηρώντας και τις υφιστάμενες μειώσεις 2,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως έως τα τέλη του 2020. Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, αποχώρησε από τη συνάντηση του πάνελ, έπειτα από τρεις ώρες διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο κ. Νόβακ αναχώρησε για Μόσχα για περαιτέρω διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει την Παρασκευή για τη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων (ΟΠΕΚ+).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.