ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο:Σε θετικό έδαφος το συμβόλαιο Μαΐου-«Βουτιά» για το συμβόλαιο Ιουνίου

22:46 - 21 Απρ 2020 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο:Σε θετικό έδαφος το συμβόλαιο Μαΐου-«Βουτιά» για το συμβόλαιο Ιουνίου
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 ετών έκλεισε την Τρίτη το ενεργό συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI (παραδόσεως Ιουνίου). Σε θετικό έδαφος έκλεισε εν τέλει το αργό παραδόσεως Μαΐου, το οποίο έληξε σήμερα και που τη Δευτέρα έγραψε ιστορία, κλείνοντας σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά στα χρονικά.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 8,86 δολάρια ή κατά 43,6% στα 11,57 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα χαμηλά ημέρας άγγιξε τα 6,50 δολάρια. Σε επίπεδο πιο ενεργών συμβολαίων, η τιμή έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1999.

Αντίθετα, το συμβόλαιο του Μαΐου που έληξε στο τέλος των σημερινών συναλλαγών, έκλεισε στα 10,01 δολ. το βαρέλι, κάνοντας άλμα 47,64 δολαρίων ή 126,6% την Τρίτη -η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος που έχει καταγραφεί. Το rebound ήρθε μετά την κατάρρευση της τιμής τη Δευτέρα κατά 306% που την οδήγησε στα -37,63 δολάρια το βαρέλι στη λήξη των συναλλαγών.

Παράλληλα, το μπρεντ παραδόσεως Ιουνίου έχασε 6,24 δολάρια ή 24,4% στα 19,33 δολάρια το βαρέλη στο ICE του Λονδίνου. Η τιμή γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση της από τον Ιανουάριο του 1991.

Όσον αφορά τις προβλέψεις που γίνονται με αφορμή την χθεσινή ιστορική κατάρρευση του αμερικανικού αργού, η Goldman Sachs σημειώνει σε έκθεσή της ότι από αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των πιέσεων που δέχονται οι τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, η Goldman επισημαίνει ότι η παραγωγή πετρελαίου θα πρέπει σύντομα να περιοριστεί σημαντικά για να επέλθει ισορροπία, γιατί οι χώροι αποθήκευσης είναι πεπερασμένοι, καθώς μόνο έτσι θα κινηθούν ανοδικά οι τιμές όταν ανακάμψει η ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.