ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΑ: Παραμένουν δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη ζήτηση του πετρελαίου

12:02 - 14 Μαϊ 2020 | Εμπορεύματα
ΙΕΑ: Παραμένουν δυσοίωνες οι προβλέψεις για τη ζήτηση του πετρελαίου
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) αναβάθμισε ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση του πετρελαίου το 2020, επικαλούμενη τη χαλάρωση των μέτρων lockdown σε αρκετές χώρες.

Ειδικότερα, στη μηνιαία έκθεσή της, η ΙΕΑ προβλέπει πτώση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 8,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 91,2 εκατ. βαρέλια, περιορίζοντας την εκτίμησή της κατά 690.000 βαρέλια. Παρά την επί τα βελτίω αναθεώρηση, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση όλων των εποχών, έπειτα από τον «μαύρο Απρίλιο» στην ιστορία των πετρελαϊκών αγορών, με υποχώρηση των τιμών του αμερικανικού αργού σε επίπεδα κάτω του μηδενός.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΙΕΑ στην έκθεσή της, περίπου 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θα παραμείνουν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις έως τα τέλη Μαΐου, από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια τον Απρίλιο.

«Η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί και την απαρχή μιας σταδιακής -και ταυτόχρονα εύθραυστης- ανάκαμψης της ζήτησης», σημειώνει η ΙΕΑ, προειδοποιώντας ότι παραμένουν ακόμη πολλοί παράγοντες αβεβαιότητας, με μεγαλύτερο ερώτημα μήπως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων πυροδοτήσει νέο κύμα έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 14 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.