ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά επταετίας ο χρυσός-«Άλμα» 5% για το αμερικανικό αργό

12:22 - 18 Μαϊ 2020 | Εμπορεύματα
Σε υψηλά επταετίας ο χρυσός-«Άλμα» 5% για το αμερικανικό αργό
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 «σκαρφάλωσε» η τιμή του χρυσού, καθώς τα ζοφερά στοιχεία από τις ΗΠΑ κατέδειξαν πόσο σκληρά έχει πλήξει η πανδημία τη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Στην ισχυρή άνοδο της τιμής του χρυσού, κομβικό ρόλο παίζουν οι τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος ανέφερε ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ μπορεί να πάει για το επόμενο έτος, ενώ η πλήρης ανάκαμψη μπορεί να εξαρτηθεί από το αν και πότε θα βρεθεί εμβόλιο.

Παράλληλα, το ρόλο της στην άνοδο του χρυσού παίζει και η συνεχιζόμενη σινοαμερικανική ένταση με τον Κινέζο υπουργό εμπορίου να δηλώνει εντελώς αντίθετος στους κανόνες που επιβλήθηκαν προσφάτως από τις ΗΠΑ κατά της Huawei και ότι θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών.

Με αυτά τα δεδομένα, ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,91% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.772,25 δολάρια ανά ουγγιά. Όσον αφορά τα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος κερδίζει κατά 3,64% στα 17,692 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός καταγράφει άνοδο 2,21% στα 2,382 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Επιπλέον, σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με στήριξη από τις περικοπές παραγωγής και τις ενδείξεις για σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης, εν μέσω χαλάρωσης των περιορισμών κυκλοφορίας και επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό καταγράφει «άλμα» 5,13% στα 31,03 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 3,94% στα 33,78 δολάρια το βαρέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 18 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.