ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φρένο» από την Aramco σε ενεργειακά έργα ύψους $20 δισ.

13:38 - 03 Σεπ 2020 | Εμπορεύματα
«Φρένο» από την Aramco σε ενεργειακά έργα ύψους $20 δισ.
Έργα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου «παγώνει» ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco, καθώς προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστό και να διατηρήσει το μέρισμά του μετά το κραχ που σημειώθηκε φέτος στις τιμές ενέργειας.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο μεταθέτει χρονικά τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός εργοστασίου πετροχημικών αξίας 20 δισ. δολ. στην Γιανμπού της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με μια πηγή.

Παράλληλα, επανεξετάζει μια παλαιότερη απόφασή της να εξαγοράσει το 25% του τερματικού σταθμού LNG της Sempra Energy στο Τέξας, που θα κοστίσει αρκετά δισ. δολ. Ηδη έχει απαλλάξει μέρος του προσωπικού από αυτό το project.

Η εταιρεία προσπαθεί να μείνει πιστή στη δέσμευσή της να καταβάλει ετησίως μέρισμα 75 δισ. δολ. για τα επόμενα χρόνια. Ανταγωνιστές, όπως η BP και η Royal Dutch Shell μείωσαν τα μερίσματα προς τους μετόχους, λόγω του πλήγματος του κορονοϊού στη ζήτηση για ενέργεια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, όλα τα «πράσινα» πρότζεκτ της Aramco, που αφορούν την κατασκευή εργοστασίων από το μηδέν – είναι υπό εξέταση και η εταιρεία είναι πιθανό να επενδύσει αντ’ αυτού σε υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, το Bloomberg μετέδωσε την ακύρωση συμφωνία της Aramco για την κατασκευή εργοστασίου διύλισης και πετροχημικών προϊόντων αξίας $10 δισ. στην Κίνα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.