ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: «Στοπ» στις γεωτρήσεις στο Μεξικό ενόψει του τυφώνα Σάλι

20:29 - 13 Σεπ 2020 | Εμπορεύματα
Shell: «Στοπ» στις γεωτρήσεις στο Μεξικό ενόψει του τυφώνα Σάλι
Σε αναστολή της λειτουργίας σε ορισμένες υπεράκτιες επιχειρήσεις γεώτρησης στο βόρειο τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, προχώρησε την Κυριακή η Royal Dutch Shell, ενόψει της έλευσης της τροπικής καταιγίδας Σάλι, που προβλέπεται να εξελιχθεί σε επικίνδυνο τυφώνα πριν φθάσει στη στεριά την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ολλανδοβρετανική πολυεθνική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η παραγωγή της Shell από τις υπεράκτιες εξέδρες είναι αμετάβλητη και όλο το προσωπικό παραμένει στις πλατφόρμες παραγωγής», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της εταιρίας Σύνθια Μπάμπσκι.

Οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας και οι κοινότητες κατά μήκος των αμερικανικών ακτών του Κόλπου έχουν οργανώσει εκκενώσεις περιοχών, κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και εργαζόμενοι σε υπεράκτιες εξέδρες πετρελαίου κλήθηκαν να απομακρυνθούν από εκεί καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για μια δεύτερη επίθεση κυκλώνα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σημειώνεται πως και η πετρελαϊκή εταιρία Chevron Corp. ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έχει αρχίσει την εκκένωση δύο υπεράκτιων εξεδρών πετρελαίου και ετοιμάζεται να διακόψει την παραγωγή τους, καθώς ένας εν δυνάμει κυκλώνας έχει αρχίσει να προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.