ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi για χρυσό: Πιθανό νέο ρεκόρ ελέω αμερικανικών εκλογών

10:54 - 23 Σεπ 2020 | Εμπορεύματα
Citi για χρυσό: Πιθανό νέο ρεκόρ ελέω αμερικανικών εκλογών
Ένα νέο ρεκόρ θα μπορούσε να καταγράψει ο χρυσός πριν το τέλος του 2020, με τη στήριξη να έρχεται εν μέρει από τους κινδύνους που ενέχουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Citigroup Inc.

Η αβεβαιότητα και οι καθυστερήσεις για το αποτέλεσμα μπορεί «να υποτιμώνται από τις αγορές πολύτιμων μετάλλων», σημειώνουν οι αναλυτές. Οι προβλέψεις της τράπεζας αφήνουν να εννοηθούν αύξηση άνω των 200 δολαρίων για τα futures του χρυσού από τα τρέχοντα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο χρυσός έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή καταφύγια, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, ωστόσο έκτοτε οι τιμές έχουν υποχωρήσει.

Οι προοπτικές της Citi αντανακλούν την αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την προεδρική «μάχη» στον Λευκό Οίκο, ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν.

Οι εκλογές «θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικό καταλύτη για την τιμή του χρυσού και τη μεταβλητότητα στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, παρόλο που ιστορικά δεν υπάρχει σαφές μοτίβο για το trading χρυσού ή την αστάθεια των τιμών πηγαίνοντας προς τις εκλογές των ΗΠΑ και μετά από αυτές», δηλώνει η Citi.

«Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν σε νέα ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους», καταλήγει.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 23 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.