ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΑ: Σε χαμηλό δεκαετίας οι εκπομπές άνθρακα το 2020

11:39 - 13 Οκτ 2020 | Εμπορεύματα
ΙΕΑ: Σε χαμηλό δεκαετίας οι εκπομπές άνθρακα το 2020
Σε χαμηλό δεκαετίας αναμένεται να φθάσουν οι εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως το 2020, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, λόγω της δραστικής περιστολής της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση για το μέλλον της ενεργειακής βιομηχανίας, η μακροπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης για ορυκτά καύσιμα στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενδέχεται να οδηγήσει σε αδυναμία επίτευξης των στόχων για την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα, παρά το ότι το peak της ζήτησης πετρελαίου έχει ήδη επιτευχθεί σε "προηγμένες οικονομίες" όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία θα είναι αυτές που θα ηγηθούν της αύξησης της ζήτησης στα επόμενα χρόνια.

Η πετρελαϊκή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές θα αυξηθεί κατά 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα επόμενα χρόνια μέχρι το 2030, αντισταθμίζοντας την πτώση στον αναπτυγμένο κόσμο, αναφέρεται στην έκθεση.

Παράλληλα, ο Οργανισμός τόνισε πως οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τα lockdowns που αποσκοπούν στον μετριασμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν συμβάλει στην μεγαλύτερη πτώση της ενεργειακής ζήτησης παγκοσμίως, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 5%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 13 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.