ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC: Ελάχιστα αυξητική η πρόβλεψη για τη ζήτηση του 2021

16:46 - 14 Ιαν 2021 | Εμπορεύματα
OPEC: Ελάχιστα αυξητική η πρόβλεψη για τη ζήτηση του 2021
Οριακή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2021 στα 95,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα εκτίμησε την Πέμπτη (14/1) ο OPEC.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αύξηση κατά 5,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα από το 2020. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος η ζήτηση υποχώρησε κατά 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Παράλληλα, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο OPEC σημειώνει ότι αν και η πρόβλεψη για το 2021 παραμένει στο 4,4%, οι πληροφορίες για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ και η ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάκαμψη στις οικονομίες της Ασίας μπορεί να προσφέρουν ανοδική ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές αυτό το έτος.

Οι παραγωγοί πετρελαίου αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση εξισορρόπησης της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς παράγοντες όπως ο ρυθμός και η ανταπόκριση στα εμβόλια COVID-19 θολώνουν τις προοπτικές, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Από την άλλη, οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 7,3% το 2020 παρά το σοκ της πανδημίας. Επίσης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αν και τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ανέφερε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.