ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάλυση της Commerzbank για τα μέταλλα: Είναι οι νέες «φούσκες»

23:38 - 01 Φεβ 2021 | Εμπορεύματα
Ανάλυση της Commerzbank για τα μέταλλα: Είναι οι νέες «φούσκες»
Στέλεχος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank προβλέπει τη δημιουργία «φούσκας» και σε πολλά μέταλλα, μετά από την «εκτόξευση» του αργύρου, καθώς οι αγορές έχουν πλημμυρίσει από τη ρευστότητα που δίνουν αφειδώς οι κεντρικές τράπεζες.

Με τις τιμές του ασημιού να αυξάνονται σήμερα με διψήφιο ποσοστό, καθώς η αγοραστική φρενίτιδα των μικροεπενδυτών που τροφοδοτείται από το Reddit διαχέεται στα μέταλλα, ο επικεφαλής της Commerzbank για την ανάλυση των εμπορευμάτων, Eugen Weinberg, ανέφερε στο CNBC ποια άλλα assets εκτιμά ότι μπορεί να ακολουθήσουν.

Το ασήμι έκανε σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, άλμα 11%, και είναι σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τα τελευταία 11 και πλέον χρόνια. Η αύξηση συνδέεται με το δίκτυο WallStreetBets της Reddit, το οποίο αριθμεί ήδη πάνω από 5 εκατομμύρια μέλη.

Ο Weinberg τόνισε ότι η αγοραστική φρενίτιδα μπορεί να συνεχισθεί για ορισμένο διάστημα. «Η υπερβολική ρευστότητα στο σύστημα είναι πιθανό να δημιουργήσει φούσκες, όχι μόνο στο ασήμι, αλλά πιθανότατα και σε εμπορεύματα και άλλα assets», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η τάση επενδύσεων μέσω του Reddit μπορεί να προκαλέσει «συστημικό γεγονός» στις αγορές.

«Το ράλι αυτό ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και είδαμε επίσης ότι δεν περιορίστηκε μόνο στις τερματικές αγορές ή στην αγορά των futures και των options, αλλά επεκτάθηκε στους δείκτες του ασημιού και στα εισηγμένα στα χρηματιστήρια funds (ETFs), τα οποία κατέγραψαν επίσης την Παρασκευή εισροές - ρεκόρ», είπε ο αναλυτής.

Δεδομένης, πρόσθεσε, της σχέσης μεταξύ της φυσικής διαθεσιμότητας του ασημιού και της ζήτησης της αγοράς, το ράλι μπορεί επίσης να «προκαλέσει κάποια έλλειψη φυσικής διαθεσιμότητας κατά περιόδους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.