ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρηση του πετρελαίου, λόγω προσδοκιών αύξησης της παραγωγής

14:30 - 02 Μαρ 2021 | Εμπορεύματα
Υποχώρηση του πετρελαίου, λόγω προσδοκιών αύξησης της παραγωγής
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τρίτη 2/3, καθώς οι προσδοκίες ότι οι κορυφαίοι παραγωγοί θα συμφωνήσουν να αυξήσουν την προσφορά πετρελαίου σε μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα, επηρέασαν συναισθηματικά το ήδη επηρεασμένο κλίμα από ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο WTI φαίνεται να υποχωρεί κατά 0,02% στα 60,63 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τη Δευτέρα είχε απώλειες 1,1%.

Το Brent (είχε απώλειες 1,4% τη Δευτέρα) φτάνει τα 63,54 δολάρια ανά βαρέλι μετά από πτώση 0,24%.

Και τα δύο άγγιξαν το χαμηλότερο σε περισσότερες από 6 ημέρες, επεκτείνοντας τις απώλειες που ξεκίνησαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι προσδοκίες ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Απρίλιο ωθούν τις τιμές χαμηλότερα.

Η ομάδα συναντιέται την Πέμπτη και θα μπορούσε να συζητήσει να επιτρέψει έως και 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού στην αγορά.

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Φεβρουάριο καθώς η εθελοντική περικοπή από τη Σαουδική Αραβία προστέθηκε στις μειώσεις που συμφωνήθηκαν βάσει του προηγούμενου συμφώνου του ΟΠΕΚ +, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τερματίζοντας μια σειρά επτά διαδοχικών μηνιαίων αυξήσεων.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας της Κίνας υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών τον Φεβρουάριο, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση αργού πετρελαίου και να πιέσει τις τιμές του, ενώ η αγορά πετρελαίου από τον κορυφαίο εισαγωγέα του κόσμου έχει ήδη μειωθεί πρόσφατα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φυσική αγορά δεν είναι τόσο σφιχτή όσο υποδηλώνουν οι προθεσμιακές αγορές», ανέφερε σε σημείωμα η ING Economics.

«Οι κινεζικές αγορές φέρεται να χαλαρώνουν, με τη ζήτηση να αναμένεται να είναι ασθενέστερη καθώς μπαίνουμε στο τρίτο τρίμηνο για τη συντήρηση των διυλιστηρίων».

Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός σημειώνει αύξηση κατά 6,85 δολάρια η ουγγιά, φτάνοντας τα 1.729,85 δολάρια.

Ο αργυρός κατεβαίνει 0,99% στα 26,413 δολάρια η ουγγιά.

Τέλος, ο χαλκός σημειώνει επίσης άνοδο κατά 1,08%, φτάνοντας τα 4,15 δολάρια ανά ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 02 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.