ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορεύματα: «Εκτόξευση» της τιμής του πετρελαίου

13:33 - 01 Απρ 2021 | Εμπορεύματα
Εμπορεύματα: «Εκτόξευση» της τιμής του πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ + θα συζητήσει δύο βασικές επιλογές για τις πετρελαϊκές πολιτικές από τον Μάιο και μετά, συμπεριλαμβανομένης της ανατροπής των υφιστάμενων περικοπών και της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, ανέφεραν τρεις πηγές.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι συμμαχικοί παραγωγοί, ένας όμιλος γνωστός ως ΟΠΕΚ+, μειώνουν την παραγωγή κατά λίγο περισσότερο από 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) για να στηρίξουν τις τιμές και να μειώσουν την υπερπροσφορά. Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία πρόσθεσε 1 εκατομμύριο bpd σε αυτές τις περικοπές.

Δύο πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν ότι η αύξηση δεν θα ξεπεράσει τα 0,5 εκατομμύρια bpd.

«Υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις για μια νύχτα και υπάρχουν ακόμη τώρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ+. «Η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής.»

Να σημειωθεί ότι η εικονική συνάντηση της Πέμπτης 1/4 έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η Ρωσία και το Καζακστάν που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ ζήτησαν μικρή αύξηση της παραγωγής για τρίτο μήνα, υποστηρίζοντας παράλληλα μια ευρύτερη ανατροπή περικοπών, ανέφεραν οι πηγές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (1/4), λοιπόν, η τιμή του πετρελαίου WTI ανεβαίνει κατά 2,35% στα 60,55 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του Brent σημειώνει επίσης αύξηση 2,14% φτάνοντας τα 64,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο χρυσός, σημειώνει μείωση 0,55 δολαρίων στα 1.715,05 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι μειώνεται στα 24,4 δολάρια η ουγγιά (-0,51%) και ο χαλκός στα 4,05 δολάρια ανά ουγγιά με πτώση τιμής κατά 0,41%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 01 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.