ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία OPEC+ για αύξηση της προμήθειας πετρελαίου Κύριο

16:04 - 18 Ιουλ 2021 | Εμπορεύματα
Συμφωνία OPEC+ για αύξηση της προμήθειας πετρελαίου
Επιτέλους συμφωνία στον OPEC+ για ενίσχυση στις προμήθειες πετρελαίου από τον Αύγουστο ώστε να κατεβάσουν τις τιμές, που έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλό δυόμισι ετών.

Η ομάδα, που απαρτίζεται από τις χώρες του OPEC καθώς και πετρελαιοπαραγωγούς συμμάχους όπως η Ρωσία, συμφώνησε, σύμφωνα με το Reuters, σε νέες κατανομές παραγωγής από τον Μάιο του 2022 για να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους στοχεύουν στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου έως το Σεπτέμβριο του 2022, αυξάνοντας την προσφορά.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι o OPEC+ μείωσε την παραγωγή κατά την ποσότητα-ρεκόρ των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως λόγω της πτώσης της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία και της κατάρρευσης των τιμών. Έκτοτε έχει επαναφέρει σταδιακά μέρος της προσφοράς και έτσι η μείωση είναι τώρα στα περίπου 5,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 η ομάδα θα αυξήσει την προμήθεια κατά περαιτέρω 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ή 0,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον μήνα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο OPEC.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της, κατά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, μετά τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στον ΟΠΕΚ+, αναφορικά με την αύξηση της συνολικής παραγωγής πετρελαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:01 - 18 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.