ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ+: Θα αναθεωρήσει καθοδικά την πρόβλεψή του για ζήτηση πετρελαίου

18:43 - 10 Σεπ 2021 | Εμπορεύματα
ΟΠΕΚ+: Θα αναθεωρήσει καθοδικά την πρόβλεψή του για ζήτηση πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για το ύψος ζήτησης πετρελαίου το 2022, όπως δήλωσαν δύο πηγές του ΟΠΕΚ+ στο Reuters, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα δημιουργεί αμφιβολίες για την ταχύτητα ανάκαμψης της χρήσης καυσίμων.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Σεπτεμβρίου, διαφορετικές πηγές είχαν αναφέρει πως ο ΟΠΕΚ και οι χώρες-σύμμαχοί του αύξησε την πρόβλεψή του για ζήτηση πετρελαίου το 2022 στα 4,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η παραπάνω εκτίμηση θεωρήθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη από ορισμένα μέλη του οργανισμού, γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει σε αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων.

«Ο ΟΠΕΚ+ ενδέχεται να επανεξετάσει τα στοιχεία για την επερχόμενη μηνιαία έκθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters.

Για το 2021, ο ΟΠΕΚ αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, υψηλότερα από την πρόβλεψη της ΙΕΑ για 5,3 εκατομμύρια βαρελιών την ημέρα και την πρόβλεψη της EIA για 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.