ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs για πετρέλαιο: Προβλέπει «εκτόξευση» στα $100 το βαρέλι

10:19 - 17 Δεκ 2021 | Εμπορεύματα
Goldman Sachs για πετρέλαιο: Προβλέπει «εκτόξευση» στα $100 το βαρέλι
Δεν αποκλείεται να φτάσει στα 100 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο έως το 2023, καθώς όπως εκτιμά η Goldman Sachs, οι αυξήσεις της παραγωγής θα γίνονται πολύ αργά και δεν θα μπορούν να καλύψουν την ζήτηση-ρεκόρ του «μαύρου χρυσού».

Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, το βασικό σενάριο θέλει το μπρεντ να κινείται γύρω στα 85 δολάρια για το 2022 και το 2023, όμως οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο των τριψήφιων τιμών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Goldman Sachs παραμένει θετική απέναντι στο πετρέλαιο, ακόμα και αφότου οι τιμές σημείωσαν ράλι 40% φέτος.

Σύμφωνα με τον οίκο, το πρόσφατο sell off είναι υπερβολικό, καθώς οι ανησυχίες για τα περιοριστικά μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι αδικαιολόγητες.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, η πρόσφατη πτώση των τιμών κατά 10 δολάρια είναι σαν να προεξοφλεί η αγορά ότι θα χαθεί ζήτηση ίση με 5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τρεις μήνες. Σύμφωνα με την Goldman Sachs, πρόκειται για μία υπερβολική αντίδραση, ειδικά καθώς φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις απαντούν στην Όμικρον με περισσότερα τεστ και όχι με lockdowns. 

Η ζήτηση για τα πάντα, από βενζίνη, ντίζελ και πλαστικά βρίσκεται επί του παρόντος σε επίπεδο ρεκόρ, με την κατανάλωση να αναμένεται να φτάσει σε νέα υψηλά το 2022 και το 2023, είπε.

Η χρήση αεροπορικών καυσίμων θα συνεχίσει να καθυστερεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid, αλλά κάποια περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια είναι πιθανό να προκύψει καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.