ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC+: Αμετάβλητη η πολιτική του-Αυξάνει την παραγωγή από το Φεβρουάριο

17:43 - 04 Ιαν 2022 | Εμπορεύματα
OPEC+: Αμετάβλητη η πολιτική του-Αυξάνει την παραγωγή από το Φεβρουάριο
Στη συμφωνία να παραμείνει ως έχει η προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Φεβρουάριο, προχώρησε σήμερα (4/1) ο OPEC+, όπως ανέφεραν στο Reuters τέσσερις πηγές του οργανισμού, με τη λογική ότι η παραλλαγή Omicron θα έχει βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Η ομάδα παραγωγών, που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αύξησε τον στόχο παραγωγής κάθε μήνα από τον Αύγουστο κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον OPEC+ να αντλήσει περισσότερο αργό για να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και να μειώσει τις τιμές, καθώς διαπραγματεύονται κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, ο οργανισμός είπε ότι η αγορά ήταν ισορροπημένη και δεν απαιτούσε επιπλέον πετρέλαιο.

Έτσι, ο OPEC+ καταργεί τις περικοπές παραγωγής ρεκόρ, ύψους 10 εκατ. βαρελιών την ημέρα, οι οποίες επιβλήθηκαν το 2020, καθώς η ζήτηση και οι τιμές ανακάμπτουν μετά την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι το Brent ενισχύθηκε κατά 50% πέρυσι και έχει καταγράψει σημαντική άνοδο μέχρι στιγμής το 2022, διαπραγματευόμενο πάνω από 79 δολάρια σήμερα.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια του OPEC+, η νέα αύξηση του στόχου στα 400.000 bpd για τον Φεβρουάριο αφήνει περίπου 3 εκατ. bpd σε περικοπές για να χαλαρώσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως ορίζει η σχετική συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:58 - 04 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.