ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Υποχώρηση του χρυσού στα $1.600 μέχρι τέλος του έτους

13:15 - 22 Φεβ 2022 | Εμπορεύματα
UBS: Υποχώρηση του χρυσού στα $1.600 μέχρι τέλος του έτους
Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή «καταφύγια» εν μέσω φόβων για εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά μακροπρόθεσμα η Τζόνι Τέβες της UBS Investment Bank προβλέπει ότι η πρόσφατη άνοδος των τιμών του πολύτιμου μετάλλου θα αποδειχθεί «βραχύβια».

Ο χρυσός ξεπέρασε πρόσφατα το επίπεδο των 1.900 δολαρίων, φτάνοντας τα 1.908,13 δολάρια ανά ουγγιά νωρίς το πρωί της Τρίτης (22/2). Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τα επίπεδα γύρω στα 1.800 δολάρια που κατέγραψε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ως μια ασφαλής επένδυση σε περιόδους αβεβαιότητας, αλλά μελλοντικά, η Τέβες είπε ότι η αγορά χρυσού αναμένεται να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση, εξετάζοντας μακροοικονομικούς παράγοντες όπως τα επιτόκια, την πολιτική της Federal Reserve και την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Στην πραγματικότητα, η UBS βλέπει τις τιμές του χρυσού να πέφτουν στα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του 2022.

«Ένα περιβάλλον όπου τα επιτόκια αυξάνονται και η Fed συσφίγγει την πολιτική δημιουργεί ένα αρνητικό σκηνικό για τον χρυσό. Πιστεύουμε ότι η δυναμική του θα αποδειχθεί τελικά βραχύβια», εξήγησε στο CNBC.

Καθώς πλησιάζει το τέλος του τρέχοντος τριμήνου, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο για να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις και η Τέβες είπε ότι αυτό είναι πιθανό να ασκήσει πίεση στον χρυσό.

Οι προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια τείνουν να ωθήσουν τις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα υψηλότερα, μειώνοντας ενδεχομένως την ελκυστικότητα ενός όχι τόσο δυναμικού περιουσιακού στοιχείου, όπως ο χρυσός.

Πάντως, αναγνώρισε ότι η εμπιστοσύνη στον χρυσό θα μπορούσε να επανέλθει, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης λόγω της σύσφιξης της πολιτικής της Fed.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 22 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.