ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε τα 110 δολάρια το πετρέλαιο

09:59 - 02 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
Ξεπέρασε τα 110 δολάρια το πετρέλαιο
Συνεχίζεται την Τετάρτη (2/3) η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω ανησυχιών που προκαλούν οι κυρώσεις κατά των ρωσικών τραπεζών μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 5% στα 110,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αμερικανικού αργού καταγράφει ανάλογη άνοδο στα 108,25 δολάρια το βαρέλι. 

Αναλυτές θεωρούν ότι το ράλι θα έχει συνέχεια, με τις τιμές του πετρελαίου να επιστρέφουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, κοντά στα 150 δολάρια το βαρέλι,

Πρόκειται για ένα σενάριο που εάν γίνει πραγματικότητα θα εντείνει τους φόβους για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας στην ύφεση, αφού θα ασκήσει ισχυρότατες πιέσεις στους προϋπολογισμούς νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κρατών. 

Ο ΟΠΕΚ και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, θα συζητήσουν σήμερα για την παραγωγή του Απριλίου.

Οι ΗΠΑ σε συνεργασία με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συντονισμένη διοχέτευση πετρελαϊκών αποθεμάτων, προκειμένου να μετριάσουν τις πιέσεις που δημιουργούνται στην αγορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.