ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής άνθρακα της Ινδίας Κύριο

08:22 - 09 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
Η Ρωσία έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής άνθρακα της Ινδίας
Η Ρωσία έγινε τον Ιούλιο ο τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής άνθρακα της Ινδίας, με τις εισαγωγές να αυξάνονται περισσότερο από ένα πέμπτο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σε ρεκόρ 2,06 εκατομμυρίων τόνων, σύμφωνα με στοιχεία της ινδικής εταιρείας συμβούλων Coalmint.

Η Ρωσία ήταν ιστορικά ο έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής άνθρακα στην Ινδία, πίσω από την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Μοζαμβίκη και την Κολομβία να εναλλάσσονται στην πρώτη πεντάδα.

Οι εισαγωγές της Ινδίας από τη Ρωσία, όμως, έχουν αυξηθεί σχεδόν πέντε φορές σε πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός, εισαγωγέας και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, έχει εισαγάγει ιστορικά περισσότερο άνθρακα οπτανθρακοποίησης —που χρησιμοποιείται κυρίως στη χαλυβουργία— από τη Ρωσία, με την Αυστραλία να είναι ο άλλος βασικός προμηθευτής.

Ωστόσο, οι έντονες εκπτώσεις που πρόσφεραν Ρώσοι προμηθευτές στους Ινδούς καταναλωτές τους τελευταίους μήνες οδήγησαν στην αύξηση της αγοράς θερμικού άνθρακα - που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - ειδικά καθώς οι παγκόσμιες τιμές διαπραγματεύονται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 70,3% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σε ρεκόρ 1,29 εκατομμυρίων τόνων, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα οπτανθρακοποίησης αυξήθηκαν σε περισσότερους από 280.000 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Coalmint.

Η Ινδονησία ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής, ενώ η Νότια Αφρική ήταν οριακά μπροστά από τη Ρωσία, έδειξαν τα στοιχεία. Οι υψηλότερες εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία προήλθαν κυρίως από τσιμεντοβιομηχανίες και χαλυβουργίες, δήλωσαν δύο Ινδοί έμποροι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.