ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιείται εν μέσω αντίθετων ανέμων το πετρέλαιο-«Βουτιά» το φυσικό αέριο Κύριο

15:15 - 24 Ιαν 2023 | Εμπορεύματα
Σταθεροποιείται εν μέσω αντίθετων ανέμων το πετρέλαιο-«Βουτιά» το φυσικό αέριο
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν την Τρίτη (24/1) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκαν από τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων από τον κορυφαίο εισαγωγέα, την Κίνα.

«Η οικονομία (των Ηνωμένων Πολιτειών) θα μπορούσε ακόμη να… υποτροπιάσει και ορισμένοι έμποροι ενέργειας εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η ζήτηση αργού στην Κίνα αυτό το τρίμηνο», επεσήμανε ο αναλυτής του OANDA Έντουαρντ Μόγια.

Από την πλευρά των αποθεμάτων, τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος να πέσουν, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν ότι τα εμπορεύματα όπως το αργό πετρέλαιο, τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, το LNG και οι σπόροι σόγιας θα αυξηθούν λόγω της ανάκαμψης της κινεζικής ζήτησης.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου στις φυσικές αγορές ξεκίνησαν τη χρονιά με ένα ράλι λόγω της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα μετά τη χαλάρωση των ελέγχων για την πανδημία και την ανησυχία των εμπόρων ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να περιορίσουν την προσφορά.

Το δολάριο, εν τω μεταξύ, κυμάνθηκε κοντά σε χαμηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ και απώλεσε τα πρόσφατα κέρδη έναντι του γεν, καθώς οι έμποροι συνέχισαν να ζηγίζουν τους κινδύνους της ύφεσης στις ΗΠΑ και την πορεία της πολιτικής της Federal Reserve.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό ανεβαίνει 0,31% στα 81,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,16% στα 88,33 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζεται η… κατρακύλα του φυσικού αερίου

Αντίθετα, ισχυρά πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 9,544% στα 59,700 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,56% στα 1.939,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 1,05% στα 23,802 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,05% στα 4,2532 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί οριακά 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0866 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,53% στο 1,2308 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,56% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8828 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.