ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο στη Sony για αμελή προστασία προσωπικών δεδομένων χρηστών του Playstation

15:40 - 24 Ιαν 2013 | Επιχειρήσεις
Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) της Βρετανίας επέβαλε στην ιαπωνική εταιρεία πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Ο ιαπωνικός όμιλος Sony καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 250.000 στερλινών (περίπου 300.000 ευρώ) επειδή δεν προστάτευσε επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του συστήματος Playstation Network που συνδέει τις κονσόλες του παιχνιδιού στο διαδίκτυο.
Η διαδραστική πύλη που συνδέει το PlayStation 3 με παιχνίδια και ταινίες στο Ιντερνετ δέχτηκε τον Απρίλιο του 2011 επίθεση κυβερνοπειρατών που υπέκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, συγκεκριμένα την ημερομηνία γέννησής τους και τους κωδικούς πρόσβασης.
«Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν απλώς ήταν ανεπαρκή», τόνισε ο Ντέιβιντ Σμιθ από το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) της Βρετανίας αρμόδιος για την προστασία των δεδομένων.
«Πρόκειται για μια επιχείρηση που εμπορεύεται την τεχνική της εμπειρία και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σύμφωνα με τη δική μου άποψη, ότι είχε την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να προστατεύσει τις πληροφορίες της», πρόσθεσε.
«Η υπόθεση είναι από τις σοβαρότερες που έχουμε ποτέ χειριστεί. Έχει επηρεάσει άμεσα ένα μεγάλο αριθμό πελατών και τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα», πρόσθεσε ο Σμιθ.
Η Sony ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.