ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ναυτιλία, αλλά και η κρίση χρέους πλήττει την Commerzbank

13:32 - 19 Φεβ 2013 | Επιχειρήσεις
Με ετήσιο καθαρό πλεόνασμα για το 2012 στα 6 εκατ. ευρώ, από 638 εκατ. ευρώ το 2011 η Commerzbank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, βλέπει τη θέση της να δοκιμάζεται.

Σημειώνεται η τράπεζα απέδωσε τις απομειώσεις αυτές στα ναυτιλιακά δάνεια υψηλού κινδύνου, που «πίεσαν» σημαντικά προς τα κάτω τα ετήσια αποτελέσματα της Commerzbank. Ειδικότερα, η ετήσια έκθεση έδειξε ότι οι σπειροειδείς δανειακές απώλειες στις δεσμεύσεις στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση από το τμήμα Schiffsbank ήταν πρωταρχικός παράγοντας στη σοβαρή πτώση των κερδών. Σημειώνεται ότι η Commerzbank-Deutsche Schiffsbank έχει το τρίτο μεγαλύτερο ναυτικό χαρτοφυλάκιο στον κόσμο, της τάξης των $28 δισ.

Όπως σημείωσε η Commerzbank, το 26% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της ναυτιλίας, ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ αξιολογείται ως υψηλού κινδύνου.
Το υψηλότερο ρίσκο, σύμφωνα με την τράπεζα, προέρχεται από δάνεια που δόθηκαν για πλοία τύπου Capesizes, VLOC και product/chemical tankers.
Όπως υπογράμμισε στην έκθεσή της η τράπεζα, θα συνεχίσει να εστιάζει στην ταχεία εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου της, όπως και το 2012, όπου έδωσε έμφαση, όμως στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αλλά και κρατικών ομολόγων... βλέπε ελληνική κρίση χρέους

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.