ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραβικές επενδύσεις στην Πόλη

23:45 - 28 Απρ 2013 | Επιχειρήσεις
Αραβικές επενδύσεις στην Πόλη
Ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο Βόσπορο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνοι του προξενείου του Κατάρ στην Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκαν το γιαλί( σ.σ. έτσι ονομάζονται όσα παλιά σπίτια βρίσκονται πάνω στο γιαλό) του «Σεχζαντέ Μπουρχανετίν Εφέντι» που βρίσκεται στο Νιχώρι στο Βόσπορο. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού είναι ο επιχειρηματίας Μουφίτ Έρμπλγιν και έχει ορίσει ως τιμή πώλησης τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

 

Οι υπεύθυνοι του προξενείου του Κατάρ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η πώληση του σπιτιού. Ήδη επισκέπτονται αυτές τις ημέρες το χώρο και ερευνούν όλα τα σημεία.


Το συγκεκριμένο ξύλινο σπίτι έχει κατασκευαστεί το 1880 και ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν Αρμένιος, έχει ανακαινιστεί το 1985 και διαθέτει 64 δωμάτια. Διαθέτει σκάλα μήκους 60 μέτρων στο Βόσπορο.


Η οικογένεια Έρμπιλγκιν το 2010 είχε δεχθεί πρόταση 85 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε αρνηθεί να πουλήσει το σπίτι. Ο εμίρης του Κατάρ με την οικονομική του προσφορά ενδέχεται να ικανοποιήσει τους πωλητές.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:39 - 29 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.