ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Ανοικτή στο να φύγει από την Aer Lingus - «Κόντρα» με τη Μ. Βρετανία

10:53 - 24 Ιουλ 2013 | Επιχειρήσεις
Ryanair: Ανοικτή στο να φύγει από την Aer Lingus - «Κόντρα» με τη Μ. Βρετανία
Η Ryanair εμφανίζεται ανοικτή στο να παραχωρήσει το ποσοστό που κατέχει στον κρατικό αερομεταφορέα της Ιρλανδίας, Aer Lingus, σε περίπτωση που προκύψει πρόταση εξαγοράς του μεριδίου της.

«Η Ryanair θα πουλήσει άνευ όρων το 29% σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία της Ε.Ε. υποβάλει προσφορά για την Aer Lingus και λάβει την αποδοχή του 50,1% των μετόχων της Aer Lingus», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

 

«Αυτή η παραχώρηση αφαιρεί οποιαδήποτε δυνατότητα από την Ryanair να μπλοκάρει ενδεχόμενη εξαγορά της Aer Lingus από άλλη αεροπορική εταιρεία της Ε.Ε.», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης να πείσει τις υπηρεσίες ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας ότι το μερίδιο που κατέχει στην Aer Lingus δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό στις γραμμές Ιρλανδίας - Βρετανίας και δεν αποτελεί εμπόδιο στην πώληση της Aer Lingus.

 

Ωστόσο, εκτιμάται πως η πρόταση της Ryanair δύσκολα θα γίνει αποδεκτή είτε από την Aer Lingus είτε από τις εποπτικές αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:41 - 24 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.