ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Προσπάθεια «ανάκαμψης» από την Tesco

23:01 - 09 Οκτ 2013 | Επιχειρήσεις
Βρετανία: Προσπάθεια «ανάκαμψης» από την Tesco
Στον απόηχο του σκανδάλου με το κρέας αλόγου, όπου βρέθηκαν ίχνη σε συσκευασμένα μπιφτέκια της, η Tesco προσπαθεί να ανανεώσει τη γκάμα του brand της «Finest» και να αντιστρέψει τις χαμηλές της πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την αξιολόγηση και υποβάθμισή της από σταθερή σε αρνητική από την Moody's, επικαλούμενη ανησυχίες για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, την περασμένη εβδομάδα διαφάνηκε ότι το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη είχαν καταρρεύσει κατά περίπου ένα τέταρτο.
 
Η Tesco δαπανά δεκάδες εκατομμύρια λίρες για αναβάθμιση των συνταγών της, ανασχεδιασμό των πακέτων της και αναμόρφωση του μάρκετινγκ των Finest, ώστε να αναδείξει συνεργασίες με βρετανούς γεωργούς και οικογενειακές κατασκευαστικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις επιδόσεις της.
 
00949017696
 
Στα σχέδια της εταιρείας είναι η επανεκκίνηση και αύξηση των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνοντας την εμφάνιση των καταστημάτων, προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και μειώνοντας τις τιμές. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να κτίσουμε μια καλύτερη Tesco, με την καλύτερη ποιότητα φαγητού», τόνισε ο UK managing director Chris Bush.
 
Η εταιρεία πρόσθεσε 400 νέα προϊόντα, βελτίωσε 750 υπάρχουσες γραμμές παραγωγής, αλλά διάκοψε άλλες 200 που κρίθηκαν μη ανταγωνιστικές ή ανεπαρκείς για το καταναλωτικό κοινό, όπως τα Finest ψητά φασόλια σε κονσέρβα ή το συσκευασμένο ζαμπόν. Αντίθετα, η εταιρεία εστιάζεται σε πιο μικρής κλίμακας φαγητά όπως, άγρια μανιτάρια και τυρί Parmigiano Reggiano, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες για την προέλευση των τροφίμων. 
 
02895791856v
 
Πάνω  από 1.500 προϊόντα της Finest προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Tesco ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμες συμφωνίες απευθείας με τους παραγωγούς σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. 
 
Πάντως, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει την Tesco στην αύξηση των πωλήσεών της είναι η επέκταση της γκάμας ακριβότερων προϊόντων, τονίζοντας πάντα ότι τα προϊόντα της Finest είναι μοναδικά.
   

Νέα καταστήματα για την Whole Foods Market

 
Παράλληλα, σε μια άλλη εξέλιξη, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εισέρχεται πιο δυναμικά και η Whole Foods Market, η οποία ψάχνει για νέα καταστήματα εντός και γύρω από το Λονδίνο, ανοίγοντας και 8ο κατάστημα στο Richmond, νοτιοδυτικά του Λονδίνου.
 
090678396
 
Να σημειωθεί ότι η Whole Foods σημείωσε τεράστιες απώλειες από τότε που άνοιξε ένα outlet κατάστημα 80.000 τετραγωνικά πόδια στο Kensington το 2007, ενώ η μητρική της εταιρεία Fresh & Wild Limited, καταχώρησε τον περασμένο χρόνο απώλειες 4.4 εκατ. λιρών, 30% περισσότερα από το 2011, παρά την αύξηση 9% στις πωλήσεις. 
Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 09 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.