ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την κατάργηση 800 θέσεων εργασίας σχεδιάζει ο όμιλος Hochtief

21:20 - 25 Οκτ 2013 | Επιχειρήσεις
Στην κατάργηση τουλάχιστον 800 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη σχεδιάζει να προχωρήσει η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Hochtief στο πλαίσιο μείωσης των εξόδων της, σύμφωνα με το περιοδικό Βίρτσαφτσβοχε.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης αφορά τη θυγατρική εταιρεία Hochtief Solution που απασχολεί 9.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 5.000 στη Γερμανία.

Στη χειρότερη περίπτωση θα καταργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζει  το περιοδικό και κάνει λόγο για σχέδια αναδιάρθρωσης μέσω «ατομικών διαπραγματεύσεων» με «φιλικό διακανονισμό» με τους υπαλλήλους.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι στόχος του ομίλου είναι να μειώσει το προσωπικό του και ότι για το λόγο αυτό θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ήδη έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για το μισθολογικό όμως πρόσθεσε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς να δώσουμε αριθμούς όσον αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας».

«Η Hochtief Solution δεν κατάφερε να καλύψει τις δαπάνες της τα τελευταία χρόνια, και αυτό δεν την καθιστά βιώσιμη μακροπρόθεσμα (...). Όλες οι πλευρές συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαία μια αλλαγή», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.