ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καταρρέει» το iPad της Apple

15:13 - 02 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
«Καταρρέει» το iPad της Apple
Η Apple είναι κοντά στο να χάσει την κυριαρχία της στις πωλήσεις tablet. Oι πωλήσεις του iPad έχουν βουτήξει στο σχεδόν ένα τρίτο των συσκευών tablet που πωλήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC. Ένα χρόνο νωρίτερα, το iPad της Apple κατείχε κοντά στο 50% συνόλου της αγοράς. Με απλά λόγια, το μερίδιο αγοράς του iPad μειώθηκε κατά 19,1% μέσα σε έναν χρόνο.

 

 

Τώρα, η Samsung βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Apple, καθώς αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά σχεδόν 5%, καταλαμβάνοντας πλέον το 22,3%. Στις υπόλοιπες εταιρείες, τε μερίδια αγοράς παρέμειναν περίπου τα ίδια, γεγονός που δείχνει ότι ουσιαστικά η Samsung κέρδισε εις βάρος της Apple, παίρνοντας τους πελάτες της.


Η πτώση του iPad δεν αποτελεί έκπληξη. Στα αποτελέσματα του α' τριμήνου της Apple, οι πωλήσεις του iPad ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών, φτάνοντας τα 16,4 εκατομμύρια, με μείωση της τάξης του 16,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις του iPad σήμερα έχουν μειωθεί στα επίπεδα που ήταν πριν από τρία χρόνια. Η εξήγηση του CEO της Apple, Τιμ Κούκ, για τη συντριβή του iPad είναι συγκεχυμένη. Αρκέστηκε στο να πει ότι υπήρχε κάποιο... τεχνικό θέμα που έχει να κάνει με τα επίπεδα αποθεμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:50 - 04 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.