ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Exxon Mobil: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη β΄τριμήνου

19:41 - 31 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Exxon Mobil: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη β΄τριμήνου
Υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς ήταν τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Exxon Mobil, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αεριου τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τη μείωση της παραγωγής κατά 6%.

Η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εισηγμένη σε χρηματιστήριο, εταιρεία πετρελαίου, προσπαθεί τα τελευταία έτη να ενισχύσει με ταχείες ρυθμούς τα αποθέματα της, επενδύοντας σε μεγάλα projects στη Ρωσία (όπως και στην Παπούα Νέα Γουινέα), τα οποία, όμως, χρειάζονται πολλά χρόνια για να αναπτυχθούν.
Πέρα από την πτώση της παραγωγής, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Exxon είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς πρόκειται για την αμερικανική  εταιρεία με τη μεγαλύτερη έκθεση στη ρωσική αγορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αμερικανικές πετρελαϊκές επιχειρήσεις. 

H Exxon Mobil συνεργάζεται με τη Rosneft στην ανάπτυξη ενός μεγάλου πετρελαϊκού κοιτάσματος στην ανατολική Ρωσία.

Αυτό που ανηησυχεί την αγορά είναι η ανακοίνωση που έκανε η Lukoil, δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, ότι οι δυτικές κυρώσεις ίσως την αναγκάσουν να περιορίσει δραστικά τις κεφαλαιακές δαπάνες, καθώς περιορίζεται η πρόσβαση σε κεφάλαια.

Ενδεχομένως, αυτό τον δρόμο ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του κλάδου, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα συνολικά στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία.

Τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil, στο β΄τρίμηνο, αυξήθηκαν στα 8,78 δισ. δολάρια ή 2,05 δολάρια/μετοχή, από 6,86 δισ. δολάρια ή 1,55 δολάρια/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:20 - 31 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.