ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Murdoch απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της Time Warner!

00:30 - 06 Αυγ 2014 | Επιχειρήσεις
Ο Murdoch απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της Time Warner!
Ελεύθερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Time Warner μετά το κλείσιμο της κανονικής συνεδρίασης της Wall Street, καθώς ο Rupert Murdoch ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφορά εξαγοράς, ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, κολοσσός των media και πρόεδρος της Fox είπε ότι κάνει πίσω, καθώς το ΔΣ της Time Warner αρνήθηκε να εξετάσει την πρόταση του.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών της 21st Century Fox, ύψους 6 δισ. δολαρίων. 

H μετοχή της Fox έκανε "άλμα" 14% στα 72,85 δολάρια μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Wall Street, ενώ στον αντίποδα, η Time Warner "βούλιαξε" κατά 11% στα 34,71 δολάρια.

 "Η διοίκηση και το ΔΣ της Time Warner αρνήθηκαν να συζητήσουν μαζί μας μία προσφορά που ήταν εξαιρετικά πειστική. Επιπλέον, η πορεία της τιμής της μετοχής μας [σ.σ. -11%] από τότε που έγινε η πρόταση, υποτιμά τη μετοχή μας και καθιστά ασύμφορη τη συναλλαγή για τους μετόχους μας", είπε σε ανακοίνωσή του ο R. Murdoch.

Ο "γάμος" της Fox με την Time Warner, ιδιοκτήτριας της HBO και της Warner Bros, θα οδηγούσε σε αναδιάρθρωση του κλάδου των ΜΜΕ, καθώς θα έδινε στα τηλεοπτικά κανάλια και τις εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών αγοραστική ισχύ στις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης όπως την Comcast και την Time Warner Cable, που είναι σε διαδικασία συγχώνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά που είχε υποβάλει τον περασμένο Ιούνιο η Fox ήταν 85 δολάρια/μετοχή της Time Warner. Η δεύτερη φέρεται να επιθυμούσε μία πρόταση της τάξεως των 100 δολαρίων/μετοχή. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:51 - 06 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.