ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύσκολο για την RBS το 2016

12:47 - 18 Ιαν 2016 | Επιχειρήσεις
Δύσκολο για την RBS το 2016
Οι ελπίδες των επενδυτών της Royal Bank of Scotland εξανεμίζονται, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το μέρισμα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια προβλεπόμενη ένατη συνεχόμενη χρονιά ζημιάς το 2016 αναμένεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου, Ross McEwan, να επαναφέρει την πληρωμή μερίσματος για πρώτη φορά μετά τη διάσωσης της τράπεζας, ύψους 45,5 δισ. στερλινών (65 δισ. δολάρια), εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στην τρίτη χρονιά του ως CEO, ο McEwan έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά προκλήσεις ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αναβιώσει την τράπεζα συρρικνώνοντας την επενδυτική τραπεζική, εξαλείφοντας θέσεις εργασίας και αποσυρόμενος από αγορές σε όλο τον κόσμο για να τονώσει κέρδη και κεφαλαιακά μαξιλάρια. Μεταξύ των «μετώπων» κυριαρχεί μια απειλητική διευθέτηση με τις αμερικανικές αρχές σχετικά με ισχυρισμούς γιακακοδιαχείριση των χρεογράφων που στηρίζονται από υποθήκες.

«Έχουμε να κάνουμε σκληρή δουλειά μέχρι να μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε» για να πληρώσουμε μέρισμα ή να αρχίσουμε ένα πρόγραμμα επαναγοράς κατά το επόμενο έτος, τόνισε ο πρόεδρος της RBS, Howard Davies, προσθέτοντας ότι «έχουμε πει ότι αυτό θα γίνει το 2017 το νωρίτερο. Ακόμη ελπίζουμε σε αυτό».

Η τράπεζα πιθανότατα θα αποκαλύψει μια καθαρή απώλεια ύψους 840 εκατ. στερλινών για το 2015, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμβουλεύτηκε το Bloomberg. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, συνυπολογίζοντας τα νομικά κόστη, η RBS μπορεί να καταγράψει μια καθαρή απώλεια 2,9 δισ. στερλινών το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.