ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα κόκκινα δάνεια από την ΕΚΤ

17:12 - 18 Ιαν 2016 | Επιχειρήσεις
Εξονυχιστικοί έλεγχοι για τα κόκκινα δάνεια από την ΕΚΤ
Σε προχωρημένους ελέγχους για τα υψηλού κινδύνου και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που κατέχουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης προχωράει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα χρέη στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, βαρύ είναι φορτίο των δανείων που είναι απίθανο να πληρωθούν, ιδίως σε χώρες όπου η οικονομική ύφεση ήταν πιο σοβαρή, όπως στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, περιορίζοντας την ικανότητα των τραπεζών να δανείζουν.

Ως πρώτο βήμα του σχεδίου για την εμβάθυνση του ελέγχου για πιστωτικούς κινδύνους το 2016, ο Ενιαίος Εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ έχει στείλει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ένα δείγμα των τραπεζών σε όλη την Ευρωζώνη σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωτράπεζας.

Η ΕΚΤ, η οποία εποπτεύει τις κορυφαίες 129 τράπεζες της ευρωζώνης, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι είχε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για να ελέγχει τις τράπεζες με υψηλά επίπεδα μη-εξυπηρετούμενων δανείων και να προτείνει "δράσεις παρακολούθησης".

Να σημειωθεί ότι τα επισφαλή δάνεια στις χώρες της ευρωζώνης διαμορφώθηκαν στα € 932 δισ. ή αλλιώς στο 9,2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.