ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: «Βλέπει» πτώση 20% στα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών

11:12 - 16 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
JP Morgan: «Βλέπει» πτώση 20% στα κέρδη των επενδυτικών τραπεζών
Τα κέρδη των επενδυτών τραπεζών θα υποχωρήσουν φέτος, δεδομένων των αντίξοων συνθηκών στις αγορές και του χαμηλού όγκου συμφωνιών, αναφέρει η JP Morgan Securities, σε ανάλυσή της, η οποία μάλιστα υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του 2016 κατά 20% μέσο όρο.

«Το περιβάλλον για τα έσοδα του α' τριμήνου είναι γεμάτο προκλήσεις», ανέφερς χαρακτηριστικά. Οι πρόσφατες αναταραχές στις χρηματαγορές και τις τιμές πετρελαίου δυσκολεύουν τις τράπεζες να αποκομίσουν κέρδη. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών, MSCI all-world stocks έχει υποχωρήσει κατά 9,5% από την αρχή του έτους.

«Η υποβάθμιση των εκτιμήσεών μας για τα κέρδη του 2016 περιλαμβάνουν την άποψη ότι όταν επέλθει η σταθεροποίηση της αγοράς, θα επακολουθήσει μια περίοδος χαμηλής δραστηριότητας, όπως έχει δείξει η εμπειρία, και ως αποτέλεσμα θα επηρεάσει τα έσοδα» πρόσθεσαν.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της JP Morgan αναβαθμίζουν τις Goldman Sachs Group και Morgan Stanley σε overweight, καθώς βλέπουν μεγαλύτερες αξίες στις αμερικανικές επενδυτικές χάρη στην εξαιρετική κεφαλαιακή τους θέση.

Ως top pick η JP Morgan διαλέγει την Goldman Sachs.

Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζουν την Credit Suisse Group σε neutral από overweight, καθώς αναμένουν αδύναμα έσοδα.

Top pick αποτελεί και η γερμανική Deutsche Bank AG, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν «βλέπουν» προβλήματα ρευστότητας ή κεφαλαιακής επάρκειας, θεωρώντας ότι το γενικότερο αρνητικό κλίμα για την γερμανική τράπεζα είναι υπερβολικό.
Για το 2017 η JP Morgan περιμένει τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών να αυξηθούν κατά 7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.