ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Agricole: Στα 3,5 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη πέρυσι

10:57 - 09 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Credit Agricole: Στα 3,5 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη πέρυσι
Η Credit Agricole φιλοδοξεί να τονώσει τα ετήσια κέρδη σε πάνω από 4,2 δισ. ευρώ το 2019, μειώνοντας τα κόστη και επιταχύνοντας την ανάπτυξη σε ασφάλειες και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, ανακοίνωσε σήμερα πως επιδιώκει να συγκεντρώσει 900 εκατ. ευρώ σε ετήσιες ακαθάριστες αποταμιεύσεις μέχρι το 2019, καθώς βελτιστοποιεί κάποιες επιχειρήσεις και επενδύσει σε άλλες.

 

Η τράπεζα εμφάνισε το 2015 καθαρά κέρδη 3,52 δισ. ευρώ, δηλαδή τα υψηλότερα εδώ και οκτώ χρόνια.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Brassac, ο οποίος ανέβαλε τον περασμένο Μάιο, επιμένει πως η Credit Agricole μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές της παρόλο που οι άτονες οικονομίες και τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν την κερδοφορία των τραπεζών. Η Credit Agricole έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε ό,τι αφορά στο δανεισμό στη Γαλλία, οι δραστηριότητές της που συνδέονται με τις ασφάλειες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων στη χώρα και κατέχει ένα ποσοστό πλειοψηφίας στην εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Amundi.

 

«Το περιβάλλον είναι γεμάτο απειλές», ανέφερε ο Brassac. Προτεραιότητα της γαλλικής τράπεζας είναι η βελτίωση των επιδόσεών της και η οργανική ανάπτυξη, με κάποιες πιθανές αποκτήσεις σε επιχειρήσεις όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.