ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

17:09 - 21 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Οριακές μεταβολές στη Wall Street
Συγκρατημένο είναι το κλίμα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου να καταγράφουν οριακές κινήσεις, μετά από πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών, και με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο αργό.

Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά στην οικονομία των ΗΠΑ, αισιόδοξος ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας στο 2% εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Jeffrey Lacker. 

 

Την ίδια στιγμή και μετά από την απόφαση της Fed, την προηγούμενη εβδομάδα, να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αποστέλλοντας σήμα για βραδύτερο ρυθμό αύξησης, η Goldman Sachs εκτίμησε πως η συντονισμένη υποστηρικτική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών δεν θα έχει διάρκεια και η Fed θα προβεί σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων.

 

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφοντας οριακές μεταβολές, ενισχύεται κατά 0,04%, ο S&P 500 κινείται με ήπια κέρδη 0,07% και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,20%. 

 

Οι τιμές του αργού ανακάμπτουν, έπειτα από προηγούμενη πτώση, στον απόηχο των νέων στοιχείων που έδειξαν οτι αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ και εν μέσω αμφιβολιών για τη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών.

 

Παράλληλα, σε αρνητικό έδαφος εισήλθε, τον Φεβρουάριο, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας για τις ΗΠΑ, της Chicago Fed. Ειδικότερα, ο δείκτης για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε στο -0,29 τον Φεβρουάριο, από το 0,41 του Ιανουαρίου. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.