ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Ενδιαφέρον UBS και Credit Suisse για ιδιωτικοποιήσεις

17:22 - 29 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse ενδιαφέρονται να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ρωσική κυβέρνηση για διάφορα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, εφόσον τα ντιλ δεν παραβιάζουν κυρώσεις, ανέφεραν τρεις τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Οι δύο τράπεζες απάντησαν στο αίτημα που έστειλε αυτόν τον μήνα το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας σε τράπεζες για συμβουλευτικό ρόλο στην προγραμματισμένη πώληση μεριδίου 50,8% στην Bashneft και 10,9% στην Alrosa και στην VTB.

 

Τραπεζικές πηγές είχαν δηλώσει προηγουμένως στο Reuters ότι οι δυτικές επενδυτικές τράπεζες είναι επιφυλακτικές να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο για ιδιωτικοποιήσεις στην Ρωσία καθώς ανησυχούν για τις επιπτώσεις από την παραβίαση των δυτικών κυρώσεων.

 

Ωστόσο, τρεις τραπεζίτες ανέφεραν στο Reuters ότι οι UBS και Credit Suisse είναι μεταξύ των τραπεζών που απάντησαν στο ρωσικό αίτημα. Μια τέταρτη πηγή υποστήριξε και ότι η ιταλική UniCredit έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

«Άκουσα ότι οι Ελβετοί είπαν πως θα πάρουν μέρος αν δεν παραβιάζονται κυρώσεις» δήλωσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης. Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αμερικάνικες τράπεζες.

 

Εκπρόσωποι των Credit Suisse και UBS αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.