ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: «Βουτιά» 25% στα προ φόρων κέρδη

10:02 - 27 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Barclays: «Βουτιά» 25% στα προ φόρων κέρδη
«Βουτιά» κατέγραψαν τα προ φόρων κέρδη του ομίλου Barclays, καθώς μειώθηκαν κατά 25% στα 1,15 δισ. δολάρια (793 εκατ. λίρες) στο α' τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (1,06 εκατ. λίρες). Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, έχει σημειώσει "σημαντική πρόοδο" στη συρρίκνωση των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το CNBC, στην βασική δραστηριότητα της τράπεζας, στην οποία επικεντρώνεται η Barclays, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν 18% στα 2,5 δισ. δολάρια.

 

Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων της μονάδας της Barclays στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν 2% σε 1,02 δισ. δολάρια, ενώ το τμήμα εταιρικής τραπεζικής και το διεθνές της Barclays κατέγραψαν αύξηση 2% στα έσοδα, η οποία προέκυψε – σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας – από την ανάπτυξη του τμήματος Καταναλωτών, Καρτών και Πληρωμών.

 

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνέχιζε να στοχεύσει στη μείωση κόστους του ομίλου και ότι ήταν «σε καλό δρόμο» για να καλύψει τους στόχους του 2016 των τραπεζικών δραστηριοτήτων και παράλληλα τον μακροπρόθεσμο στόχο για μια αναλογία εξόδων – εσόδων κάτω από το 60%.

 

Στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της τράπεζας, ο γενικός διευθυντής, Jes Staley, δήλωσε πως τα αποτελέσματα του α' τριμήνου παρουσιάζουν "καλή πρόοδο". Ειδικότερα, ανέφερε πως η πρόοδος ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, δηλαδή από την επικαιροποιημένη εκτίμηση που είχε κάνει η τράπεζα την 1η Μαρτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.