ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Πουλά προβληματικά δάνεια για 1,27 δισ. δολάρια

09:16 - 05 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Credit Suisse: Πουλά προβληματικά δάνεια για 1,27 δισ. δολάρια
Το Credit Suisse Group συμφώνησε να πουλήσει ένα μέρος των περιουσιακών του στοιχείων που σχετίζονται με προβληματικά δάνεια (distressed debt), γεγονός που θα επιταχύνει την αποχώρηση της ελβετικής τράπεζας από τις δραστηριότητες traδing που ενέχουν πολλούς κινδύνους.

Η TSSP, θυγατρική της εταιρίας private equity TPG, πρόκειται να πληρώσει περίπου 1,27 δισ. δολάρια για ένα μέρος του σχετικού χαρτοφυλακίου της Credit Suisse, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το MarketWatch.

Ο διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» τις δραστηριότητες της τράπεζας που έχουν να κάνουν με προβληματικά δάνεια,έπειτα από μεγάλες απώλειες στην επιχείρηση trading ομολόγων, έκδοσης χρέους και δανείων που σχετίζονται με χρεόγραφα.

 

Η τράπεζα έχει πληγεί από συσσωρευμένα δάνεια προς εταιρίες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια αναδιάρθρωσης, στους τομείς της ενέργειας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της στέγασης, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ως εκ τούτου, περικόπτει θέσεις εργασίας και κόστη, ενώ μετατοπίζεται στην πιο σταθερή επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

Το χαρτοφυλάκιο που πουλά περιλαμβάνει 270 ομόλογα, δάνεια και άλλα εργαλεία που έχουν να κάνουν με περίπου 170 εταιρίες σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν οι πηγές.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Credit Suisse αντιμετωπίζει μια χρέωση ύψους περίπου 100 εκατ. δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα φανεί στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Επιπλέον, η τράπεζα έχει ήδη ανακοινώσει απομειώσεις ύψους 99 εκατ. που σχετίζονται με το προβληματικό μέρος του χαρτοφυλακίου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.