ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Total: Επανεξετάζει τις επενδύσεις στη Γαλλία λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

16:29 - 24 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Total: Επανεξετάζει τις επενδύσεις στη Γαλλία λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων
Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Total «θα επανεξετάσει σοβαρά» τα επενδυτικά της σχέδια στη Γαλλία λόγω των απεργιών στον πετρελαϊκό τομέα που υποχρέωσαν την εταιρεία να κλείσει διυλιστήρια, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Total, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο iTele.

Ο Πατρίκ Πουγιάν έκανε τη δήλωση αυτή στο περιθώριο της συνέλευσης των μετόχων της Total στο Παρίσι.


Αντιμέτωπη με μια όλο και πιο σκληρή απεργιακή κινητοποίηση, η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να αποσοβήσει τον κίνδυνο της έλλειψης καυσίμων που απειλεί να παραλύσει τη χώρα λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά Euro 2016.


Οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν το πρωί βία για να άρουν τον αποκλεισμό ενός διυλιστηρίου και μιας αποθήκης καυσίμων στη νοτιοανατολική Γαλλία, οι προσβάσεις στα οποία είχαν καταληφθεί από χθες από μέλη της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας πως η μεταρρύθμιση αυτή είναι υπερβολικά φιλελεύθερη.


Δυόμισι μήνες μετά την έναρξη αυτής της μεταρρύθμισης, η κινητοποίηση ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον αποκλεισμό αποθηκών καυσίμων και διυλιστηρίων που ενορχηστρώθηκαν από τα μέλη της CGT.


Η σύγκρουση παίρνει πλέον την όψη ενός μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική συνομοσπονδία, που ιστορικά πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα και παραμένει η μεγαλύτερη της Γαλλίας.


Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε σήμερα τον «αποκλεισμό» των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων ως «μια στρατηγική που εφαρμόζεται από μια μειονότητα».
«Αποκλείεται να επιτρέψουμε να βρεθούν οι Γάλλοι σ' αυτή την κατάσταση των ελλείψεων, του αποκλεισμού, να μπλοκαριστεί η οικονομία μας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.