ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνει» η συγχώνευση Deutsche Boerse-LSE λόγω Brexit

09:54 - 17 Ιουν 2016 | Επιχειρήσεις
«Παγώνει» η συγχώνευση Deutsche Boerse-LSE λόγω Brexit
Όλο και πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Γερμανοί βουλευτές στο να προχωρήσουν με την προγραμματισμένη συγχώνευση του Deutsche Boerse με το London Stock Exchange Group, ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Το σχέδιο βάσει του οποίου το Λονδίνο θα αποτελέσει την έδρα της συνδυασμένης οντότητας, δε θα είναι βιώσιμο σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο πει το «ναι» στο Brexit στις 23 Ιουνίου, ενώ τα περίπλοκα ρυθμιστικά ζητήματα που θα ανακύψουν, θα εξαναγκάσουν μια επαναξιολόγηση ολόκληρης της πρότασης, τόνισαν Γερμανοί νομοθέτες μιλώντας στο Bloomberg.

 

«Αν αλλάξουν οι συνθήκες μετά το δημοψήφισμα, η απόφαση για συγχώνευση και ιδιαίτερα η τοποθεσία της εταιρίας θα πρέπει να μελετηθούν εξονυχιστικά», ανέφερε ο Lothar Binding, εκπρόσωπος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών που ασχολείται με χρηματοοικονομικές πολιτικές. «Δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση από πριν και μετά να συνεχίσεις να πορεύεσαι όπως έχει προγραμματιστεί σε περίπτωση ενός τέτοιου γεγονότος», πρόσθεσε.

 

Τα περίπλοκα ρυθμιστικά ζητήματα θα μπορούσαν να εγείρουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη δομή της συμφωνίας, σε περίπτωση που η Βρετανία φύγει από την ΕΕ, τόνισε και ο Elmar Brok, ευρωβουλευτής και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, είχε από πριν αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 2 Ιουνίου, ότι σε περίπτωση Brexit το σχέδιο θα πρέπει να προσαρμοστεί στη «νέα πραγματικότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.