ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς τα Pokemon «εκτόξευσαν» τη μετοχή της Nintendo

20:33 - 17 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
Πώς τα Pokemon «εκτόξευσαν» τη μετοχή της Nintendo
Κατά 25% εκτινάχθηκε στις αρχές της εβδομάδας η τιμή της μετοχής της Nintendo, χάρη στο παιχνίδι Pokemon Go για τα iPhone της Apple.

Η δωρεάν αυτή εφαρμογή, μέσα στις δύο πρώτες ημέρες εισαγωγής της, ενίσχυσε κατά 7 δισ. δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

 

Το εν λόγω παιχνίδι βρίσκεται στην πρώτη θέση των δωρεάν εφαρμογών για τα iPhone στην αγορά των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

 

Οι χρήστες του παιχνιδιού μπορούν να φτάσουν –στην κυριολεξία– πολύ μακριά, να εντοπίσουν τα ψηφιακά τερατάκια για να τα εκπαιδεύσουν και να τα βάλουν να κάνουν πόλεμο μεταξύ τους. Ορισμένοι οδηγούσαν ώρες, αναζητώντας δυσεύρετα Πόκεμον κι ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία ενοικίασε καγιάκ για να κυνηγήσει ένα ψηφιακό τερατάκι στη μέση του κόλπου του Γουέλινγκτον. Οι αρχές οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας στις ΗΠΑ συνιστούν στους οδηγούς να μην οδηγούν παίζοντας. Ενα νυχτερινό κυνήγι Πόκεμον στο Μιζούρι των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να πέσουν σε παγίδα ενόπλων ληστών. «Αυτό είναι η μαγεία της Nintendo, το να δημιουργεί θόρυβο γύρω από ένα παιχνίδι κι αυτό τώρα συμβαίνει πρώτη φορά για ένα παιχνίδι-εφαρμογή σε έξυπνο τηλέφωνο», λέει ο Σερκάν Τότο, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Kantan Games, που ειδικεύεται στα γιαπωνέζικα παιχνίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.