ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο Volkswagen: Ένοχος δήλωσε μηχανικός

21:05 - 09 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Σκάνδαλο Volkswagen: Ένοχος δήλωσε μηχανικός
Ένοχος για εξαπάτηση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ και των πελατών δήλωσε μηχανικός της Volkswagen, ο οποίος τώρα συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Ο James Liang παραδέχθηκε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ την Παρασκευή. Ο 62χρονος μηχανικός συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές, αυξάνοντας την πίεση στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρείας.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o δικηγόρος του κ. Liang ανέφερε πως ο πελάτης του ήταν «ένας από τους πολλούς στη Volkswagen» που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο.

 

Αν και η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει σε διακανονισμό 16,5 δισ. δολαρίων, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνεχίζει την έρευνα για την χειραγώγηση του συστήματος εκπομπής ρύπων.

 

«Σχεδόν από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού των νέων "καθαρών ντίζελ" οχημάτων της VW, ο κ. Liang και οι υπόλοιποι συνεργάτες του σχεδίασαν αυτά τα οχήματα ώστε να μην ανταποκρίνονται στα κριτήρια των ΗΠΑ αλλά να εξαπατούν την διαδικασία ελέγχου» σημειώνουν οι εισαγγελικές αρχές σε μήνυση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.