ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφει στις αγορές ομολόγων η Volkswagen

11:02 - 12 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Στις αγορές ομολόγων σχεδιάζει να επιστρέψει η Volkswagen, η οποία εξαφανίστηκε από αυτές όταν ξέσπασε το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

Η πρόθεση αυτή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ενθαρρυντική, καθώς δείχνει ότι ίσως οι πιστωτές ξεπερνούν τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική υγεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Παρότι η χρηματοδότηση της εταιρίας δεν έχει επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα, «εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στην αγορά κατά τη διάρκεια του φετινού ημερολογιακού έτους», τόνισε ο επικεφαλής σε οικονομικά θέματα, Frank Witter, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

 

Παραδοσιακά, η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ο μεγαλύτερος εταιρικός εκδότης ομολόγων σε ευρώ. Ωστόσο αποκλείστηκε από την αγορά καθώς το σκάνδαλο έπληξε την τιμή της μετοχής της και την πιστοληπτική της ικανότητα.

 

Τον Νοέμβριο, η Volkswagen «πάγωσε» τη χρηματοδότηση από ομόλογα, υποστηρίζοντας πως χρειαζόταν χρόνο για να ενημερώσει τα έγγραφα που απαιτούνταν για την πώληση ομολόγων και για άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, ώστε να αντανακλούν τα πιθανά πρόστιμα και ποινές.

 

Το πρακτορείο αναφέρει πως, παρότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εκδώσει ομόλογα σε ευρώ τον τελευταίο χρόνο, έχει τοποθετήσει χρεόγραφα που στηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία και εμπορικά χρεόγραφα, ενώ πούλησε και ένα ομόλογο σε γουάν μέσω κινεζικού βραχίονα. Η εταιρία υπέγραψε για ένα δάνειο-γέφυρα αξίας 20 δισ. ευρώ, από 13 τράπεζες τον Δεκέμβριο, δημιουργώντας ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι σε μια περίοδο κατά την οποία προσπαθούσε να αντιπαλέψει την πτώση από το σκάνδαλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 12 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.