ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΚΤ μεταχειρίστηκε ευνοϊκά την Deutsche Bank στα stress tests

20:30 - 10 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
Η ΕΚΤ μεταχειρίστηκε ευνοϊκά την Deutsche Bank στα stress tests
Με τις τελευταίες πληροφορίες όσον αφορά στο ενδεχόμενο συμβιβασμού της με τις αμερικανικές Αρχές για το πρόστιμο των 14 δισ. δολ. να μην είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές, και ενώ ήδη αντιμετωπίζει κρίση εμπιστοσύνης, ένα ακόμη δημοσίευμα έρχεται να εντείνει το βεβαρημένο κλίμα που επικρατεί γύρω από τη Deutsche Bank.

Αυτήν τη φορά, από την εφημερίδα Financial Times που σε δημοσίευμά της, αναφέρει πως η γερμανική τράπεζα έλαβε ειδική μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στα πρόσφατα stress tests, όπου σημειωτέον αποδείχθηκε μία εκ των χαμένων τραπεζών στην Ευρώπη.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη διάρκεια των ασκήσεων αντοχής, επετράπη από την ΕΚΤ να συμπεριληφθούν και να ληφθούν υπ’ όψιν 4 δισ. δολ. από την πώληση μεριδίου της Deutsche Bank στην κινεζική Hua Xia, παρά το ότι το deal δεν είχε κλείσει. Η ευνοϊκή μεταχείριση έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι σε άλλες τράπεζες με εκκρεμείς συμφωνίες, δεν επετράπη να χρησιμοποιήσουν σχετικά στοιχεία στη διαδικασία.

 

«Αυτή η μεταχείριση της Deutsche Bank περιπλέκει τα πράγματα», σημείωσε στην FT ο Chris Wheeler, αναλυτής της Atlantic Ecquities, όπως μεταδίδει και η New York Post. «Οι περιστάσεις σημαίνουν πως είναι αναπόφευκτο οι αγορές να έχουν υποψίες και κάποια ανησυχία σχετικά με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.